7 предимства на гребените за брада

7 предимства на гребените за брада

3 юни 2022

Според няколко стилни експерти модната тенденция за брада е тук, за да остане - поне засега. И ако сте решили да бъдете част от тази тенденция, може и да се погрижите добре за брадата си.

 

Един от начините да се грижите правилно за брадата е като използвате гребен за брада. Ако все още не сте убедени, ние ще изброим седем предимства на гребените за брада, които със сигурност ще ви накарат да промените решението си.

 

Пази устата ви чиста от окосмяването по лицето

 

Гребенът за брада е удобен за поддържане на космите по лицето далеч от устата ви, особено ако не искате да ядете мустаците си цял ден. Може също така да укроти непокорните косми за по-подреден външен вид.

 

Освен че е проблем с чистотата, когато става въпрос за хранене, космите по лицето ви попадат в устата през целия ден може да бъде направо досадно.

 

Предотвратява врастването на косми

 

Като поддържате брадата си четкана с гребен за брада, можете да предотвратите врастване на косми. Врастналите косми обикновено се случват, след като върхът на космения фоликул се навие и започне да расте в кожата. Тази коса се навива под кожата и създава дразнеща подутина, която не само боли сама по себе си, но може да бъде допълнително раздразнена по време на бръснене, особено ако е нарязана и подрязана.

 

Като разресвате последователно космите на брадата си, намалявате риска отделните косми да попаднат обратно под кожата и да пораснат.

 

По-добър контрол на стила

 

Гребените за брада предлагат по-добър контрол при оформяне и разресване на брадата ви. Това идва от по-широките зъби и различните материали, от които са направени гребените за брада, където гребените за коса обикновено са пластмасови. Гребените за брада са широко достъпни в много материали, като дърво, пластмаса, метал и дори рог. Тези различни материали могат да улеснят стилизирането, като ви дават повече контрол.

 

За да поддържате брадата си оформена по начина, който предпочитате, опитайте да използвате балсам за брада или вакса за мустаци, за да помогнете на стила да издържи по-дълго.

 

Помага за подреден външен вид

 

Разресването на брадата с гребен за брада поддържа космите прави, което означава, че брадата ви изглежда по-хубава и по-добре поддържана. Освен това може да помогне на брадата ви да изглежда по-дълга, тъй като космите са изчеткани направо. Правата коса е ключът към поддържането на дълга брада, без да изглеждате разрошена или неподредена.

 

Поддържа брадата ви чиста

 

Редовното използване на гребен за брада поддържа брадата ви чиста, тъй като премахва пърхота и хранителните частици. Прекарването на гребена за брада върху лицето ви също може да помогне за ексфолирането, така че тези люспи на кожата падат, докато се грижите и могат лесно да бъдат премахнати, вместо да останат в брадата ви през целия ден.

 

Благодарение на малкия размер на гребените за брада, те могат лесно да се поберат в джоба или портфейла ви за поправки по обяд, когато не сте вкъщи.

 

Разпределя естествено масло от себум и допълнителни масла от продукти за грижа за брадата

 

Кожата под брадата ви произвежда естествени масла и разресването на космите по брадата ви може да помогне за тяхното разпределение, както и всички допълнителни масла, предоставени от продуктите за грижа за брадата. Продукти като масло за брада, балсам за брада поддържат брадата ви мека и хидратирана.

 

Дървените и роговите гребени са идеални за това, тъй като са порести и могат да помогнат за разпределението на тези масла равномерно по цялата ви брада.

 

Разплита упоритите възли на брадата

 

Използването на гребен за брада, дори рядко, улеснява разплитането на упорити възли в брадата ви. Гребенът за брада е удобен тук, защото зъбците са разположени специално за косата на брадата, а дръжката е по-широка от обикновения гребен за коса, което означава, че гребенът е по-малко вероятно да се изплъзне от ръката ви, докато се опитвате да срешете особено упорита заплитане.

 

Рутинното сресване с гребен за брада може да помогне за предотвратяване на тези възли на първо място, въпреки че понякога са неизбежни. Използването на балсам за брада в тандем с гребен за брада е най-добрият начин да разплетете брадата си.

 

Често задавани въпроси

 

Сресването на брада помага ли на растежа?

 

На първо място, сресването на брадата й помага да изглежда по-дълга, отколкото е. Освен това, правилната грижа и поддръжка на брадата ще поддържа брадата ви да се чувства и изглежда здрава и чиста. Въпреки това гребенът за брада е малко вероятно да накара брадата да расте по-бързо.

 

Струват ли си гребените за брада?

 

Да! Гребените за брада правят толкова много, за да помогнат на брадата ви. Разресването на брадата ви ще я направи да изглежда по-спретнато и ще премахне остатъците. Освен това, добър гребен за брада ще разпредели естественото масло върху лицето ви по цялата брада, което означава, че брадата ви ще бъде по-мека и ще имате по-малко натрупване на масло под космите по лицето, което ще доведе до по-малко пъпки.

 

Гребените за брада миришат ли?

 

Докато поддържате гребена си чист и го поддържате по същия начин, по който поддържате брадата си, няма да имате неприятна миризма, идваща от гребена за брада. Някои материали обаче имат естествено приятен аромат. Например, много дървени гребени за брада миришат на сандалово дърво или кедрово дърво, като понякога дори осигуряват на брадата ви тази прекрасна миришеща атмосфера на открито.

 

Кой гребен е по-добър за окосмяване по лицето: пластмасови, рогови, метални или дървени?

  • Дърво: Дървеният гребен се счита за най-добрия общ гребен за окосмяване по лицето – той е порьозен, за да помогне за равномерното разпределение на маслата, има красива естествена миризма и е много гъвкав за много различни типове брада.
  • Пластмаса: Често най-евтиният материал, което го прави най-лесният за достъп. За съжаление пластмасата също е най-лесната за счупване и най-малко ефективна при оформяне и разпространение на продукта. Но пластмасовите гребени могат да бъдат полезен гребен, който да оставите в колата си или в чантата си, тъй като ще се използва главно за докосване на непокорна или засегната от атмосферните условия брада и няма да се използва често.
  • Рог: Естествено по-мек и се отървава от статиката, така че брадата ви вече няма да е на къдрава каша, след като я изчеткате. Те също така са по-издръжливи от средния ви гребен и помагат за предотвратяване на нацепените краища.
  • Метал: Най-здравият и дълготраен гребен. Въпреки това, металните гребени обикновено не са супер гъвкави и адаптивни. Така че тези гребени са подходящи за мъжа в живота ви, който е изключително груб и често чупи нещата.

 

Защо да използвам гребен за брада, а не гребен за коса?

 

Лесният отговор е, защото гребенът за брада е направен за брада. По-задълбоченото обяснение е, че гребенът за брада е по-подходящ, защото формата и стилът му улесняват задържането и работата с продукти за грижа за брадата.

 

Заключение

 

От предотвратяване на врастнали косми до поддържане на брадата чиста и разплитане на възли, гребените за брада имат много предимства, които просто не можете да пренебрегнете. Ние също така отговорихме на някои често срещани въпроси по тази тема, за да имате цялата необходима информация. 

Класическото бръснене преживява истински ренесанс, като все повече мъже се обръщат към традиционните методи за гладко и прецизно бръснене. Ако сте решили да преминете към класическа самобръсначка, изборът на правилния инструмент е от ключово значение. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите класически самобръсначки от водещите марки на пазара: Rockwell, Merkur, Parker, Razorock и Epsilon.

прочети още

Класическите самобръсначки са не само символ на традиционното бръснене, но и предлагат редица предимства, които ги правят предпочитан избор за много мъже. Ако сте готови да преминете към класическо бръснене, ето няколко причини защо да изберете класическа метална самобръсначка.

прочети още

Твърде много хора започват да си пускат брада, без да обмислят усилията, нужни за за да се грижат правилно за нея. В резултат на това те се сдобиват с неподдържана, суха или чуплива брада. Разбира се, една важна част от грижата за брадата е редовно миене. Но колко често трябва да миете брадата си?

прочети още

Непокорните и неподдържани бради могат да придадат небрежен външен вид – това, разбира се, не е проблем, ако това е визията, която искате… Ако обаче искате да изглеждате представително за среща, интервю или просто искате брадата си да изглеждате подредени – не всичко е загубено.  

прочети още

Когато почиствате гребена си за брада, вие ще премахнете натрупването на масла, остатъци, мръсотия, мъртви кожни клетки и всичко друго, което може да е останало между зъбците на гребена. Освен това, премахването на заплетени косми, хванати в долната част на зъбите, ще позволи на гребена да достигне по-дълбоко в космите на лицето ви и ще осигури много по-гладко преминаване при всяко движение на гребена.  

прочети още

Независимо дали използвате четка с косми от язовец, глиган или синтетична четка за бръснене, почистването ще удължи живота на вашата надеждна четка за бръснене.

прочети още

Независимо дали планирате да отглеждате окосмяване по лицето до определена дължина, или може би просто се интересувате от скоростта на растеж на окосмяването по лицето, по-долу е полезно ръководство, което да отговори на вашите въпроси.

прочети още

Разресването на брадата може да бъде решаваща стъпка в постигането на определен стил или външен вид, но също така може да помогне да направите брадата ви здрава и чиста. Ако използвате четка за брада обаче, трябва да я почиствате достатъчно редовно, за да подобрите както ефективността, така и живота на четката.

прочети още

Маслото за брада е сравнително нов продукт за грижа за мъже, който стана популярен през последните години. По-долу ще разгледаме съставките на маслото за брада и техните основни предимства.

прочети още

Вече започнахме темата за видовете бради и сега искаме да дадем завършек на това като продължим с останалите най-популярни стилове бради сред мъжете. И така, продължаваме оттам, докъдето бяхме стигнали:

прочети още

Порязванията при бръснене могат да бъдат болезнени и могат да развалят гладкия, интелигентен външен вид, към който се целите – да не говорим за бяла риза. Но прорези и порязвания от бръснене също могат лесно да бъдат избегнати – просто трябва да използвате правилните инструменти и правилната техника.

прочети още

Класическите самобръсначки както и тези със сменящи се глави постигат целта на мокрото бръснене по различни начини. Разбира се, всяка система се характеризира с индивидуални предимства и недостатъци. За да бъдете по-добре информирани, изтъкваме някои особености в текста по-долу:

прочети още

Няма универсален отговор на въпроса кога човек трябва да започне да се бръсне. Някои ще забележат първото си окосмяване по лицето още на деветгодишна възраст, докато други няма да получат такова до късната си тийнейджърска възраст.

прочети още

За основатели на компанията се считат Гарет Еверард и Морган Нордстрьом. Двамата студенти от Западния университет в Онтарио, които стоят зад този стартъп, „хвърлят ръкавицата“ на пазара за бръснене за мъже, особено срещу големите корпорации, които произвеждат скъпи самобръсначки, базирани на сменящи се глави за еднократна употреба.

прочети още

Ето нашите топ съвети за по-удобно бръснене на кожа с акне

прочети още

Има толкова много различни видове самобръсначки, но използвате ли подходящата за Вас? Ние сме създания на навика, така че е вероятно все още да използвате вида бръснач, с който баща Ви Ви е запознал. Или просто вземете една и съща всеки път, когато сте в супермаркета. Ако търсите промяна, как да решите какъв тип бръснач да изберете? Нека да видим.

прочети още

Разбира се, говорейки за перфектното бръснене винаги възникват определен тип въпроси. Тук ще изложим някои от тях с кратки коментари:

прочети още

Афтършейвът е жизненоважна част от процеса на бръснене, за да могат мъжете да се чувстват спокойни и да изглеждат добре. Въпреки това, той е един от най-неразбраните продукти сред една част от бръснещото се мъжко население. Например, почти всеки от нас е чувал въпроса „Афтършейва одеколон за след бръснене ли е?“ Често задавани въпроси като тези ни вдъхновиха да съставим ръководство, което да обясни как да използваме афтършейв, как да използваме балсам за след бръснене и да се надяваме да разсеем всички погрешни схващания относно този основен продукт за грижа за кожата. И така, да започваме

прочети още

В една от предишните теми засегнахме проблема от зачервяване при бръснене. Идеята ни е да добавим още няколко щрихи към всичко казано досега, за да можем да приключим с всичките процедури, които е необходимо да спазвате за по-добри резултати.

прочети още

Трябва ли да се бръсна срещу косъма? Това е един от най-често задаваните въпроси относно бръсненето. Докато бръсненето в същата посока, в която расте косата може да означава по-малко дразнене, то, от друга страна, може да Ви попречи да постигнете ефекта на „бебешкото дупе“, който търсите. Ако искате да постигнете гладък, плътен и чист вид на бръснене, има начини да го направите, без да получите протриване от бръснача.

прочети още

Усещаш зачервяването във фитнеса? Чудесно! Усещаш зачервяването след бръснача? Изобщо не е толкова страхотно. Зачервяването от бръснача, или бръснещият обрив, е нещо, пред което всички сме изправени от време на време. Но с правилните стъпки може да се управлява.

прочети още

В предишната статия започнахме темата за поддръжка на брадата тип „котва“. Имаме намерението да продължим с това как да бръснете това, което почти сте докарали до изкуство, но трябва да нанесете някои финални щрихи.

прочети още

Чудите се как да си отгледате брада тип „котва“? Следвайте нашето ръководство стъпка по стъпка за стил, за да получите най-добри резултати. Стилът на брада „котва“ изисква известно усилие и опит в бръсненето, за да се овладее, но резултатите правят отделеното време да работи за Вас.

прочети още

Въпроси: Честото бръснене прави ли космите по лицето по-дебели? Безопасно ли е за търсещите работа да пристигат на интервюта с дълга брада, козя брадичка или мустаци? Ето три често срещани мита за отглеждане на брада, в които няма как да Ви обвиним за виновни ако вярвате.

прочети още

Не може да се отрече, че днес мустаците са се устремили към едно епично завръщане. Те отново набират сериозна популярност сред стилните пичове от цял ​​свят. Така че, ако се стремите да постигнете бърза актуализация на външния си вид, отглеждането на мустаци може да бъде пътят. Всичко, което трябва да направите, е да намерите идеалната си форма. По-долу ще обсъдим различни стилове на епичните мустаци, за да вдъхновите новото си, по-мъжествено „аз“.

прочети още

Ако искате да изведете играта с лицевото окосмяване на по-високо ниво и да изпробвате нов стил за брадата Ви, тогава не търсете повече – ние сме се погрижили за това. Преоформянето на растителността на лицето Ви ще бъде по-лесно с нашите съвети за оформяне на брада. Изберете един от  стиловете, които предлагаме и разберете как да оформите брадата, която искате.

прочети още

Случвало ли се е космите на брадата Ви са по-заплетени от кабелите на слушалки за iPhone? Време е да намерим решение на тази ежедневна бъркотия. Как премахвате вече образуваните възли или предотвратявате образуването им? Ето всички съвети, от които се нуждаете, за да изглеждате по-скоро шикозно, отколкото небрежно. За да получите брадата на мечтите си, решихте да я оставите да расте недокосната в продължение на няколко седмици или месеци. Това изобщо не е добра идея. Тъй като космите растат по-дълги и не се подстригват, те могат да се заплитат и понякога да се превърне в истинска каша. И така, как да решите този проблем, който може да бъде много досаден? Ето някои отговори.

прочети още

Ерата на видеоконференциите далеч не е приключила и в различните базирани на видео социални медийни платформи лицата все повече се превръщат във фокусна точка. Следователно добре поддържаният външен вид от раменете нагоре е по-важен от всякога. Поради тази причина е нужно да сте в крак с най-новите модни тенденции за коса и брада. Не се притеснявайте, ние сме се погрижили да бъдете информирани. 

прочети още

От няколко месеца отглеждате брадата си. И започва да изглежда малко опърпана. Вероятно е време за подстригване! Имате нужда от помощ? Ето няколко лесни за следване съвети за подстригване на брада.

прочети още

Първото бръснене може да бъде голяма работа. Много от нас прекарват месеци или дори години в копнеж да могат да се бръснат, така че не е изненада, че това може да се превърне в доста важен ритуал. Но какво трябва да направите, когато първото бръснене се обърка и останете с кожа, която е червена, сърбяща и раздразнена?

прочети още

Имахме достатъчно време да научим всички най-добри съвети и трикове за бръснене. Създайте си навика да следвате тези пет стъпки всеки път и скоро ще постигнете гладко бръснене

прочети още

Друг начин да се насладите на ползите от маслото за брада е като използвате балсам за брада. Балсамът за брада е по-гъст от маслото за брада и има кремообразна консистенция, нещо като меко твърдо вещество. Често се препоръчват за мъже с по-плътни бради. Балсамите се абсорбират по-дълго от маслата, така че имат по-дълготраен ефект.

прочети още

Можете да постигнете по-гъста брада с някои прости трикове. Така че, преди да направите нещо драматично – като пълна трансплантация на брада, например – има неща, които можете да опитате, за да направите брадата си по-гъста и по-дълга. Ето и някои от тях...

прочети още

Добрата новина е, че оформянето на брадата не отнема чак толкова много време и не е скъпо. С подходящите инструменти и продукти за поддържане на брада можете да превърнете тази бъркотия на лицето си в най-добрата брада в квартала, и не само. Събрахме няколко от най-добрите съвети за поддръжка на брадата, с които брадата Ви ще изглежда страхотно.

прочети още

В една от предишните теми очертахме някои основни и задължителни стъпки, които са от особена важност за това да имате перфектната брада. Сега смятаме да продължим със съветите, за да можете да се насладите на 100% на така мечтаната растителност. И така, да преминем към следващите подробности.

прочети още

Продължаваме темата относно маслото за брада като ще се опитаме да дадем отговор на някои естествено възникващи въпроси. И така да започваме...

прочети още

Един въпрос, който задават много хора, които започват да отглеждат брада, е: Колко често трябва да почиствам брадата си? Това е абсолютно логичен въпрос. Никой не иска миризлива бъркотия на лицето си. Но един въпрос, който не задават достатъчно е: Трябва ли да използвам шампоан за брада?

прочети още

С няколко думи и след направени изследвания, занимаващи се с ефекта на маслата върху здравето на брадата, ето до какво заключение стигнахме:

прочети още

Мокро бръснене или сухо бръснене е въпрос, с който мъжете се борят след изобретяването на електрическата самобръсначка. Мъжете премахват космите по лицето си от хиляди години и използват различни средства за това. За много мъже бръсненето на космите по лицето им е в основата на всичко.

прочети още

Мокрото бръснене не е нищо ново, но се радва на нещо като завръщане, тъй като повече момчета осъзнават ползите, които може да има пред сухото бръснене.

прочети още

През последните няколко десетилетия станахме свидетели на бум от различни стилове бради. Това означава, че мъжете се чувстват все по-комфортно да пробват нови стилове. Социалната изолация не прекъсна грижите за брадата и косата, за да се поддържа нечие самочувствие в трудни времена...

прочети още

В тази статия накратко ще разгледаме историята на брадата. Брадите са имали много приложения през човешката история. Ранните хора са използвали брадите си за топлина и за да си придадат по-заплашителен вид. В модерни времена те са били използвани за показване на мъжественост, статус и като моден аксесоар.

прочети още

Леонид има къса брада във филма. Брадата му не е твърде сложна, така че е идеална за мъже, които нямат много опит в отглеждането на брада. Късата брада е прическа на лицето, която е достатъчно къса, за да бъде спретната, но все пак достатъчно дълга, за да изглежда като брада.

прочети още